Vaak gestelde vragen

Wat als het regent op de dag van de fotosessie?

Als je het liefst buitenfoto’s wilt hebben dan maken we een nieuwe afspraak.
Overigens is het helemaal niet erg als het bewolkt is, het geeft zelfs vaak een mooier resultaat dan fel zonlicht. Heel erg donker weer levert een enkele keer wel eens problemen op. Extra licht is dan een mogelijkheid of we kiezen toch een ander moment voor de sessie. Dit gebeurt altijd in overleg.

Wat voor kleding trek ik aan?

Kleding is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Je moet je er in ieder geval lekker in voelen en het beste is wanneer de kleuren van de kleding ook goed bij je staan. Pas op met opvallende teksten en afbeeldingen op shirts, dat leidt nogal af. Wanneer er meerdere mensen op 1 foto moeten dan kan het mooi zijn om de kleding op elkaar af te stemmen. Een populaire keuze is spijkerbroek met witte blouse, overhemd, T-shirt voor alle deelnemers.

Een van de deelnemers aan de fotosessie is ziek, wat nu?

Geen probleem, dan verzetten we de afspraak gewoon. Wanneer we meteen een nieuwe afspraak plannen zijn daar geen kosten aan verbonden.

Moet ik me extra opmaken?

Het mooiste is een make-up die niet extra opvalt. Je hoeft je dus niet heel veel extra op te gaan maken maar een matte basis en wat extra aanzetten van de ogen en lippen geeft wel een mooi resultaat. Wanneer je kiest voor make-up die is aangebracht door een professionele visagiste dan kan ik dat tegen meerprijs voor je regelen.

Moet ik verder nog ergens rekening mee houden?

Plan de sessie op het juiste moment van de dag, houd rekening met slaap- en voedingstijden van baby’s en kleine kinderen. En ook voor volwassenen geldt dat voldoende tijd uittrekken voor een fotosessie beter lukt als je geen dringende andere zaken te doen hebt of eigenlijk wilt lunchen.

Er bestaan allerlei verschillende afwerkmogelijkheden voor foto’s, kan ik daar ook voorbeelden van zien?

Ja, ik heb een aantal voorbeelden, die kan je voor of na afloop van de sessie rustig bekijken.

Kan ik een fotosessie cadeau geven?

Zeker, ik heb een mooie “fotosessie-cadeaubon” voor een sessie van 1 of 2 uur. Ook kan ik er een op maat voor je samenstellen als je bijvoorbeeld een compleet pakket inclusief afdrukken cadeau zou willen geven.

Hoe gaat het verder na afloop van de fotosessie?

Binnen 1 a 2 weken stuur ik via de mail een link naar jullie persoonlijke online fotoserie. Je kunt dan op je gemak de foto’s bekijken en de link eventueel doorsturen naar familie en/of vrienden. Wanneer je een keuze hebt gemaakt stuur je me de bestelling en ik stuur je dan een gespecificeerde nota per email. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling verwerkt en laat ik je weten wanneer het klaar is. De bestelling kan worden opgehaald of opgestuurd.