Werkwijze

Fotografie is maatwerk. Fotograferen voor een bedrijf is iets anders dan het maken van een familieportret. Hieronder staan kort de verschillende mogelijkheden omschreven maar vraag gerust naar een offerte op maat als je niet vind wat je zou willen.

Portret|Kinderportret|/Groepsportret|Zwangerschap

Voorafgaand aan de fotosessie bespreken we telefonisch wat je wensen zijn en op basis daarvan krijg je van mij een aantal tips. Mijn studio is niet zo groot, geschikt voor maximaal  4 personen. Buiten op een locatie in overleg is bij grotere groepen het alternatief en het voordeel is dat iedereen zich vaak wat vrijer voelt. Buiten zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer maar bij slecht weer verplaatsen we de fotosessie naar binnen, als het nodig is naar een grotere studio of we verzetten de afspraak naar een andere dag.

Fotograferen bij jou thuis kan ook, bijv. je kindje in zijn eigen omgeving of voor zwangerschapsfoto’s, je voelt je thuis nu eenmaal vaak het beste op je gemak en dat geldt ook voor kinderen.

Mooie portretten kunnen ook gemaakt worden tijdens een kinderfeestje, in de speeltuin of op een andere favoriete plek van je kind(eren).
Bij alle sessies geldt dat ik ruim de tijd neem voor het fotograferen, de kwaliteit staat voorop. In de praktijk blijkt dat een fotosessie met max 4 personen ongeveer 1 tot 1 1/2 uur duurt, voor de grotere groepen reken ik 3 – 4 uur omdat het dan ook mogelijk is om steeds kleine groepjes te fotograferen. Bv. alleen de kinderen, alleen de ouders etc.

Uit de gemaakte opnames maak ik een selectie van ca. 10 of 20 foto’s (afhankelijk van de gekozen fotosessie). Deze foto’s bewerk ik na voor een optimaal resultaat en stuur ze dan in lage resolutie (niet geschikt voor afdrukken) als pdf naar je toe. Zo kun je ze thuis in alle rust bekijken en een keuze maken. Je krijgt de (zelf gekozen) mooiste 10 foto’s op cd (tot A4) en de drie mooiste foto’s daarvan op A4 formaat geprint op satijnpapier.

Bruidsfotografie

Bij bruiloften is mijn standaard werkwijze dat ik jullie uitnodig voor een gesprek of bij jullie langs kom om alles door te spreken en wat jullie van mij verwachten. Welke onderdelen van de dag willen jullie vast laten leggen, wat voor soort foto’s spreekt jullie aan, hebben jullie al een locatie op het oog? Als het even kan bespreken we dit ruim van te voren zodat jullie nog de tijd hebben om aanpassingen te doen. Een goede klik en goede afspraken zijn belangrijk, het maakt mijn werk en dus ook jullie foto’s beter. Ook bespreken we de mogelijkheden van een trouwalbum en andere producten zoals een bedankkaartje voor de gasten of mooie afdrukken. Na het gesprek maak ik een offerte gebaseerd op het aantal uren werk en wat jullie wensen zijn. Wanneer jullie besluiten voor mij te kiezen bespreken we de verdere details. Eventuele veranderingen hoor ik graag nog, ook kort voor de huwelijksdag. Op de dag zelf ben ik ruim op tijd aanwezig en zorg ik voor eigen vervoer. Ik verlies jullie geen moment uit het oog en zal de dag zo compleet mogelijk in beeld brengen. Ik reserveer deze dag van ’s ochtends tot ’s avonds, dus mocht het programma iets uitlopen, dan is dat geen probleem.